Fotpallar

Filter

Filter

Brand
Pris
Material
Color
Höjd
Length/Depth
Bredd
Diameter
666 hittade produkter
grid-4 grid-6
SORT BY  
666 hittade produkter
grid-single grid-2

Fotpall – En mångsidig möbel

Efter en lång dag är bland det skönaste som finns att få slänga upp fötterna på en fotpall, samtidigt som man glider ner i soffan eller fåtöljen. Fotpallen ger den där lilla extra känslan av lyx, där den kompletterar och förgyller stunden i soffan eller fåtöljen. En fotpall kan också fylla många andra funktioner. Till exempel kan den enkelt användas som extra sittplats runt soffbordet, eller som ett extra bord när det behövs. Beroende på storlek, form och stil kan en fotpall också hjälpa till att skapa helt nya möbler. En lättare fåtölj i kombination med en fotpall är ett luftigare, ledigare alternativ till en tung fåtölj. En fotpall matchad med en soffa kan användas både som separat sittmöbel och som komplement till soffan, eller varför inte ställa ihop de två och bygga en divan? Fotpallen är en liten och smidig möbel som lätt smälter in i flera sammanhang, så möjligheterna är nästan oändliga!

Material för alla smaker

Eftersom fotpallen så ofta används tillsammans med andra möbler finns de i samma material och stil som många av våra sittmöbelserier, och kan enkelt matchas ihop med tillverkarens övriga produkter. Sittmöblerna och fotpallarna finns i en uppsjö av ytmaterial. Därför kan du lätt hitta en fotpall i sammet, manchester, skinn, läder, konstläder, polyester eller rotting. När det kommer till benen är urvalet nästan ännu större – du kan välja mellan fotpallar med bågformade ben i målat stål, fotpallar med rund snurrfot i pulverlackerat stål, fotpallar med ben i ek eller trä i olika toner, och mycket mera.

Matcha eller markera?

De allra flesta av våra fotpallar kan matchas med fåtöljer av samma märke, men de kan självklart också användas som egna möbler. Har du redan ett möblemang som du vill matcha fotpallen med? Sök då upp en fotpall i samma serie för att enkelt få en perfekt matchning. Vill du skapa din egen perfekta matchning? Se då efter i produktbeskrivningen – till flera av våra fotpallar kan du få ett tygprov skickat till dig, för att hitta den perfekta matchningen mellan dina möbler och din nya fotpall. Eller vill du istället skapa en accent med en fotpall i annan färg än resten av möblemanget? Bara din fantasi sätter gränserna! Kom ihåg att du inte behöver välja mellan funktion och design – hos oss får du alltid båda.

Pallens plats i hemmet

Var ska fotpallen stå? Det är lätt att tänka på fotpallen som bara ett komplement till fåtöljen, men som sittmöbel kan den placeras nästan var som helst i ditt hem. Om du tänkt ställa din fotpall som en sittplats i soffgruppen är det vanligt att man matchar mot de övriga möblerna. Om du tänkt ställa din fotpall som en fristående sittplats blir valet ännu friare. I sovrummet kan det vara skönt med ett mjukt och lent material som sammet, som du finner bland annat på pallarna från Lunde, eller Vogue från BePureHome. Vill du ha en sittplats i närheten av hallen, till exempel att sitta på när du knyter skorna kan det vara en idé med ett lite mer smutsavvisande material som till exempel läder eller konstläder, förslagsvis by Lassens fotpall My Own Chair. Om du ska ha en fotpall till kontoret kanske du söker efter något som är stramt men ändå charmigt retroinspirerat, som till exempel Uncle Jesse från Zuiver.

Puffig pall eller pallig puff?

Ibland uppstår det lite begreppsförvirring. Ofta kan man se orden ”fotpall” och ”sittpuff” användas sida vid sida, men är fotpallar som sittpuffar, och vad är egentligen skillnaden?
Det korta svaret på frågan är ofta att det är upp till dig. En sittpuff är gärna tänkt att mest användas som en egen, lite lägre sittmöbel, medan fotpallen oftast används som komplement till exempelvis fåtöljer. Ofta är dock skillnaderna små. En sittpuff kan oftast användas som fotpall, och en fotpall duger utmärkt till sittmöbel. I vårt sortiment ser du både mer renodlade fotpallar och tydliga sittpuffar, men låt inte namnen hindra dig! Se dig omkring i båda kategorierna och välj det som passar allra bäst där du har tänkt addera en ny medlem i möbelfamiljen.

Välj efter person och funktion

Att välja fotpall är först och främst en fråga om vad du ska använda den till. Om du uteslutande behöver något att vila trötta fötter på, så kan du helt enkelt matcha fotpallen direkt efter fåtöljen du hade tänkt att glida ner i. Om du tänkte ha din nya fotpall även till sittplats eller bordsyta så kan du fundera på hur du bäst uppnår det. Den ljuvligt mjuka Lazy Sack från Zuiver är minst lika bekväm att sitta på vid fikabordet som den är att lägga upp sina ben på. Krageluds Egsmark har en plattare, stummare övre yta som lämpar sig lika perfekt till att ställa brickor, krukväxter eller varför inte mattallriken på, som den är att vila fötterna på. Om fotpallen ska stå på en uteplats med tak eller ge lite mer strandkänsla kan Zikas Monet-serie en härlig bungalow-känsla, samtidigt som pallen fungerar som såväl fotstöd som bord eller sittplats.