Barstolar

Filter

Filter

Brand
Pris
Material
Color
Höjd
Length/Depth
Bredd
Diameter
666 hittade produkter
grid-4 grid-6
SORT BY  
666 hittade produkter
grid-single grid-2

Barstolar i rätt design

Det är något visst med att sitta på en hög barstol, effekten av att komma lite högre upp ger en skön känsla för sittställningen och perspektivet blir ett annat. Vips, så upplevs tillvaron lite lyxigare. Allt blir roligare på en barstol och avsett om det handlar om frukost eller drink, vardag eller fest. Det finns en del som föredrar att arbeta sittandes på en barstol vid ett barbord. Allt som lyfter tillvaron är bra!

Den snygga, mångsidiga och flexibla barstolen har kommit för att stanna. Den är ett stycke konst och design i sig och intar allt fler rum. Barstolarna ska inte förpassas till hemmabaren, de ska synas i köket och vardagsrummet så att de lyfter hela interiören. Barstolar används även allt oftare som utemöbler. Barstolar kan användas solo eller i kombination med ett matchande bort.

Hos Unoliving hittar du barstolar från stilmedvetna varumärken med ett tydligt fokus på design. Här hittar du snygga barstolar från spanska Kave Home, skandinaviska House Nordic och miljömedvetna Woood. Oavsett om du är ute efter en höj- och sänkbar barstol, en barstol med ryggstöd eller fotstöd eller en hopfällbar barstol, så har vi det du söker.

Några saker att tänka på när du ska köpa barstol

Har du bestämt dig för att du förtjänar läcker design, att sitta härligt högt och bara allmänt lyxa till det här i livet, det vill säga att ett inköp av barstolar står bakom hörnet? Trevligt! För att ditt köp ska bli sådär alldeles oförskämt lyckat så är det bra att du tänker igenom några saker. När man har bestämt sig vill man gärna bara klicka hem det man vill ha och det brukar givetvis också gå alldeles utmärkt.

Men, om barstolen eller barstolarna ska användas runt en köksö eller ett barbord, är det viktigt att du försäkrar dig om att du och de som ska sitta där får plats med benen ordentligt. Det är helt enkelt en fråga om komfort. Här gäller samma regler som för vanliga stolar och bord - se till att avståndet mellan barstolens sits och bordsskivan är runt 30 cm.

Barstol med eller utan ryggstöd, det är frågan. Faktum är att det är viktigt att tänka igenom om barstolen ska ha armstöd och/eller ryggstöd eller inte. För den trångbodde är barstolen med arm- eller ryggstöd inte det bästa alternativet eftersom breda armstöd och höga ryggstöd har en tendens att ta upp plats och ge ett stökigt intryck. Samtidigt är både armstödet och ryggstödet viktigt ur komfortsynpunkt, i varje fall då barstolen ska användas längre stunder. Compact living-boendet tjänar på att skippa arm- och ryggstödet, men frågan är om din, familjens och gästernas ryggar gör det. Fundera! Om du har fallit pladask för någon barstol utan ryggstöd kanske denna eller dessa kan användas i ett sammanhang där de inte används så länge, åtminstone inte timtals. Ibland kan en kompromiss mellan alternativen vara lösningen. I detta fall handlar det om en barstol med lågt ryggstöd. Då blir ländryggen glad. Är det lite yngre barn som ska sitta på stolarna är armstöd att rekommendera.

Och hur var det med antalet barstolar? Fundera en extra gång kring antalet. Om inköpet gäller barstolar till en köksö eller ett barbord är det en bra idé att mäta hur många som får plats vid det. För att slippa trängas bör det finnas bra marginal mellan sittplatserna, ett avstånd på 65-75 cm brukar vara lagom.

Är det någon annan funktion än arm- och ryggstöd som barstolen bör ha? Materialval styrs ofta av köparens känsla för det. Man gillar helt enkelt hur ett material ser ur och hur det samspelar med barstolens design. Ha funktionen i åtanke kring materialet också, framförallt om du tillhör en familj med barn eller har en tendens att spilla mycket. Vikten av att kunna rengöra snabbt och enkelt gör plast utan textildetaljer till en vinnare. Vacker rotting, tung sammet och andra material som inte gillar spill och mat är bättre att njuta av när barnen har blivit större. Något som däremot är en bra sak för barnfamiljer brukar vara höj- och sänkbara barstolar. I en familj där alla är olika långa och växer som bara den, brukar möjligheten att justera höjden på barstolen vara efterfrågad. Höj- och sänkbara barstolar kan också vara enklare att matcha med köksöns eller barbordets höjd.

Ibland vet man inte helt säkert om man vill ha en barstol förrän man har sett den i verkligheten. Skulle man ångra sig är det skönt att veta att man inte behöver stå sitt kast utan har 30 dagars öppet köp hos Unoliving, förutsatt att barstolen inte har monterats eller använts.
Man kan också dra sig för att slå till på möbler på grund av höga leveranskostnader. Hos Unoliving betalar du endast en låg och fast leveranskostnad på 395 kronor för att få dina nya barstolar levererade ända fram till dörren. Det enda du behöver göra är att se till att vara på plats och ta emot, kanske ordna med en härlig middag eller ordna drinkar så att barstolarna kan invigas.

Så många barstolar, så mycket känsla för design

Barstolen är verkligen en vacker möbel och designerns våta dröm. Barstolen ger utrymme för mycket design, något som har resulterat i ett omfattande utbud i väldigt olika design. I ett brett spektrum av design hittar alla sina favoritbarstolar i en design som går rakt in i estethjärtat. Barstolen finns i minimalistisk, stilren design, härliga färger, bohemisk stil i rotting, i vacker vintagelook och med robusta läderdetaljer. Ta hjälp av sorteringsverktyget för att hitta en barstol i design som tilltalar dig. Utgå exempelvis från dina preferenser gällande material och färg och kanske även varumärken om du har några som brukar präglas av en design som du tycker om.

En barstol gör sig bra bland dina utemöbler

Barstolskonceptet är populärt och invant, så pass att många inte vill vara utan barstolarna på balkongen, altanen eller i trädgården. Att komplettera sina utemöbler med en barstol eller fler är en bra idé, både ur det estetiska perspektivet och det praktiska. Satsa på barstolar i ett material som klarar av ett och annat sommarregn för att kunna njuta av dina utemöbler längre.