10% EXTRA RABATT PÅ ALLT TILL UTEPLATSEN! ANVÄND RABATTKOD: GARDEN10MAY

10% EXTRA RABATT PÅ ALLT TILL UTEPLATSEN! ANVÄND RABATTKOD: GARDEN10MAY

 

Kontinentalsängar

Filter

Filter

Brand
Pris
Material
Color
Höjd
Length/Depth
Bredd
Diameter
666 hittade produkter
grid-4 grid-6
SORT BY  
666 hittade produkter
grid-single grid-2

Kontinental

Vi tillbringar en tredjedel av våra liv i sängen. Därmed är sängen en av de möbler som vi använder som allra mest och därför är det lite extra viktigt att vi ska ha en säng som vi trivs med. Utbudet av olika sängar är stort och i en av kategorierna hittar vi kontinentalsängen, en säng som är lika mycket inredningsmöbel som skön sovplats. Sängens karaktäristika är en högklassig look och en riktigt lyxig känsla. Flera lager av olika madrasser skapar en komfort du knappt trodde var möjlig, i en kontinentalsäng sover du med kunglig standard.

Varifrån kommer egentligen namnet kontinental? Namnet härstammar från madrassens komposition: kontinentalsängens mellanmadrass och bäddmadrass läggs över sängens bottenmadrasser, likt en kontinent.

En bra kontinentalsäng bjuder på såväl komfort som design. Med rätt val av madrass blir det dina drömmars säng, en plats för rekreation, frukost på sängen och kärlek. Livsnjutaren och estetens val - en säng à la kontinental.

Hos Unoliving hittar du kontinentalsängar från prisvärda varumärken som Ophelia och
Athena. Sängarna finns i flera olika storlekar och utföranden och oddsen för att du ska hitta drömsängen är bästa möjliga. Använd gärna sorteringsfunktionen för att göra ett första urval av sängar genom att välja dina preferenser för pris, bredd och höjd. Läs gärna igenom guiden nedan för att skapa bästa möjliga förutsättningar för ditt nya köp av kontinentalsäng. Lycka till med jakten på drömsängen, starten på en ny nivå av livskvalitet.

Många fördelar med en kontinentalsäng

Det är inte av en händelse som den tronar på bilder i glossiga inredningsmagasin och finns på lyxiga hotell. Kontinentalsängen är oförskämt snygg och med tanke på att sängen är sovrummets självklara blickfång är det ju en klar fördel.

Men, en läcker säng är inte värd någonting om den inte kan optimera ägarens sömn. Som tur är behöver man inte kompromissa mellan look och bekvämlighet när det kommer till kontinentalsängen. En bra kontinentalsäng är det ultimata mötet mellan design och komfort.

Komforten, den är ett kapitel för sig. Kontinentalsängens madrassupplägg i lager-på-lager-princip ger en känsla av att ligga på moln. Sängen ger bra följsamhet och tack vare att den är djupare än de flesta andra sängar minskar den trycket mot kroppen.

Kontinentalsängen är superb i fler avseenden. Genom att sätta ihop två enkelsängar kan en riktigt skön och bred dubbelsäng, upp till 180cm, åstadkommas. När översta madrassen läggs på försvinner den irriterande skarven där enkelsängarna möts. Kontinentalsängen är också ett sätt att över huvud taget få möjlighet att ha dubbelsäng. Nya, sparsmakade mått i nybyggda lägenheter och villor gör det svårt, för att inte säga omöjligt, att att ens få in en vanlig dubbelsäng genom dörren. Kontinentalsängen räddar planerna på dubbelsäng.

Kontinentalsängen passar givetvis även som enkelsäng till alla som uppskattar en fin och skön säng.

Några saker att tänka på när du ska köpa kontinentalsäng

Har du bestämt dig för att bli med kontinentalsäng? Grattis, du kommer inte att ångra dig! Se till att välja en bra kontinentalsäng som passar just dina behov för att köpet ska bli så bra som bara är möjligt. Allra viktigast är det att sängens mått och madrasser passar de som ska sova i den.

När det kommer till val av madrass till din kontinentalsäng gäller det att välja rätt fasthet och rätt zonindelning för att rygg, nacke och höfter ska må så bra som möjligt. En bra madrass är en hel vetenskap som gör att ryggen kan bibehålla sin neutrala ställning och att svanken får stöd.

Fastheten avgörs av din vikt och hur du ligger när du sover. Om du sover på mage ska du skippa den mjuka continentalsängen för att undvika ryggproblem på grund av svankning. Att vakna med smärta eller obehag i ländryggen kan vara ett resultat av att madrassen är för mjuk. En fastare madrass gör att svanken får det stöd som den behöver. Tillbringar du sovtiden mestadels i ryggläge eller på sidan är det en madrass i fastheten medium/fast som gäller.

Självklart ska även din smak få säga sitt när madrassens fasthet ska väljas. Vad har du för sorts madrass i dagsläget och hur trivs du med den? Svaren är till hjälp för att hitta rätt madrass till continentalsängen. Se till att du får garanti på sängen du köper. Kontinentalsängar, i alla fall de som säljs på Unoliving, är väldigt hållbara och brukar inte bjuda på några tråkigheter, men vi sätter ära i att kunna erbjuda 15 års garanti på så kallade rambrott.
Ibland vet man inte helt säkert om man vill ha en continentalsäng förrän man har sett den i verkligheten. Skulle man ångra sig är det skönt att veta att man inte behöver stå sitt kast utan har 30 dagars öppet köp, förutsatt att varan inte har monterats eller använts.
Man kan dra sig för att köpa större möbler på grund av höga leveranskostnader. Hos Unoliving betalar du endast en låg och fast leveranskostnad på 395 kronor för att få din nya säng levererad ända fram till dörren. Det enda du behöver göra är att se till att vara på plats, ta emot din nya continentalsäng, skruva fast de lika stadiga som snygga benen på den och bädda med dina favoritlakan. Njutningen kan börja!

Fynda kontinentalsäng på rea

Att sova i en bra kontinentalsäng är en upphöjd upplevelse som ger förutsättningar för en skön nattsömn och att kunna vakna utvilad. Tycker du att priset på den kontinentalsäng som du sneglar längtansfullt på är i dyraste laget? Tänk på köpet som en investering. Att få uppleva livskvalitet i form av vacker inredning och att sova gott är oftast guld värt och hos oss finns det olika sorters sängar i olika prisklasser. Det finns ju faktiskt en möjlighet att köpa din nya kontinentalsäng när den är på rea och på så vis kunna fynda den till ett lägre pris. pris. Är du sugen på att kunna shoppa din nya kontinentalsäng till rabatterat pris, så ska du hålla utkik efter vår rea. Följ oss i sociala medier för att koll på när vi har rea på din kontinentalsäng.