10% EXTRA RABATT PÅ ALLT TILL UTEPLATSEN! ANVÄND RABATTKOD: GARDEN10MAY

10% EXTRA RABATT PÅ ALLT TILL UTEPLATSEN! ANVÄND RABATTKOD: GARDEN10MAY

 

Futoner

Filter

Filter

Brand
Pris
Material
Color
Höjd
Length/Depth
Bredd
Diameter
666 hittade produkter
grid-4 grid-6
SORT BY  
666 hittade produkter
grid-single grid-2

Futoner för ett smart boende

Bekvämt, kompakt och elegant! Detta är tre beskrivande ord för möbeln som kallas futon. Futonsängen – eller soffan som den också kan kallas – är definitivt en möbel som förtjänar mycket mer uppmärksamhet med sitt enkla formspråk och breda användningsområde. Om du bor trångt är denna typ av möbel ett utmärkt val eftersom du kan använda en futon som både säng och soffa. På Unoliving kan du välja från ett brett sortiment av futoner med varierande utseende, utformning och färger från det högkvalitativa varumärket Karup Design.

Vad är en futon?

Från början är futonen en madrass som ofta används i traditionella hem i Japan. Där nyttjas futonen på golvet som soffa, säng eller båda delar. I Sverige säljs en annan variant av futon som har en mer fåtölj- eller soffinspirerad design och ordet “futon” syftar snarare på själva konstruktionen med en enkel, golvnära utformning. En futonsäng lämpar sig lika bra i barnrummet, tonårsrummet, uterummet, gästrummet eller i det mindre vardagsrummet. På Unoliving har du enorma valmöjligheter när du ska välja ut en futon till ditt hem. Här kan du hitta en futon med madrass som kan förvandlas från soffa till futonsäng, men också varianter där en madrass enkelt kan omvandlas till en fåtöljliknande futon. Vad sägs om en madrass som kan plockas isär och transformeras till en bekväm fåtölj med tillhörande fotpall? Futoner är extremt mångsidiga, smarta och roliga att inreda med i alla typer av hushåll.

Futonsäng i varierande material och färger

Förutom att själva utformningen på våra olika futonsängar varierar kan du också glädjas åt ett stort urval när det gäller färgnyanser och material. Våra olika futoner är till största del tillverkade av tyg, men du kan också hitta modeller i bomull och akryl. Unolivings breda utbud skapar möjlighet för alla att välja ut en variant som faller just dig i smaken oavsett hur din aktuella inredningsstil ser ut. En av de många fördelarna med futoner är just att de smälter in sömlöst i de flesta miljöer och kan enkelt matchas med övrig heminredning för att få till en enhetlig look. Den mindre futonen Nido från danska Karup är ett ypperligt exempel på en futons mångsidighet. En variant i jordnära ton passar utmärkt på balkongen eller uterummet, medan en mer färgglad modell kan bli en riktig användbar möbel i barnrummet. Placera den halvmåneformade madrassen som den är intill väggen eller vik upp sidorna och skapa en mysig sittplats till ditt barn.

Futon – bäddsoffa, vanlig soffa eller säng

En futon är användarvänlig just för att den kan användas på många olika sätt. Futonbäddsoffan Shin Sano från Karup finns i både neutrala kulörer som beige och grått, men också i mer utstickande färger som gult eller vinrött. När denna futon är hopvikt får du en mysig soffa i ditt hem som skapar en inbjudande och hemtrevlig atmosfär, och när gäster ska sova över behöver du bara fälla ut den för att ordna en bekväm och praktisk sovplats. Med denna möbel i hemmet behöver du aldrig mer blåsa upp luftmadrasser till övernattningsgäster eller behöva förvara extramadrasser i garderoben. Unoliving erbjuder tillsammans med Karup även futonbäddfåtöljer som vid första anblick ser ut som en vanlig, mysig fåtölj med tillhörande fotpall, men i utfällt läge får du en tjock och bekväm madrass som bidrar till en riktigt god nattsömn. En enklare men ändå snygg och funktionell futonmodell från Karup kallas Buckle Up. Denna variant består av en vikt och hoprullad madrass som skapar en robust och unik fåtölj när den inte är utfälld. Om du söker enklare varianter av futoner att placera i uterummet eller på den inglasade balkongen rekommenderar vi modellen Sit & Sleep från Karup.

Gör hemmet redo för övernattningsgäster

Om konceptet med en futon inte faller dig i smaken kan vi givetvis ändå erbjuda smidiga produkter som du kan ha användning av. Förutom futoner i form av sängar, fåtöljer och bäddsoffor kan du nämligen också hitta fristående madrasser i olika storlekar som passar utmärkt när någon ska sova över i ditt hem. Karups Comfort Futon är en separat bäddmadrass som bidrar med hög funktion och komfort, och du kan även hitta mindre madrasser som kan rullas ihop och läggas undan när de inte används. Bed In Bag är i sin tur namnet på Karups smidiga, ihoprullbara futonmadrass i påse som du enkelt kan ta med dig när du själv ska åka iväg på övernattning. Ett annat alternativ är Wrap Futon som innehåller både madrass och en rund kudde som kan fällas ut och skapa en sovplats. När futonen är hopfälld ser den riktig trevlig, stilren och inbjudande ut. Sätt dig ner och njut av en god bok, en stund med telefonen i handen eller med en bra film på teven!