Rumsavdelare

Filter

Filter

Brand
Pris
Material
Color
Höjd
Length/Depth
Bredd
Diameter
666 hittade produkter
grid-4 grid-6
SORT BY  
666 hittade produkter
grid-single grid-2

Rumsavdelare

Vad är det för möbel vars främsta syfte är att göra ett rum till två, som kan vara med eller utan förvaringsmöjligheter och dessutom är en inredningsdetalj att räkna med? Vi talar förstås om rumsavdelare, eller rumsdelare, som de också kallas.

Dags att skapa ett arbetsrum av de där extra kvadratmetrarna i vardagsrummet eller dela upp syskonens rum till varsitt? Med en rumsavdelare blir denna sorts projekt inte bara easy as 1, 2, 3, rumsdelaren är också perfekt för att laborera fram lösningar över tid. Till skillnad från att sätta in en ny vägg för att dela av ett utrymme eller skapa ett nytt rum är rumsdelarlösningen både enkel och flexibel. Du kan testa att avgränsa ditt eller dina rum på olika sätt, inget är hugget i sten. Perfekt med tanke på att behoven brukar vara liksom livet, föränderliga.

Unoliving har ett brett sortiment av rumsavdelare i olika stil, storlek och utföranden: klassiska vikbara rumsavdelare och rumsavdelare i form av hyllor. Vi har även symmetriska rumsavdelare från portugisiska och hållbara TemaHome, vackra rumsavdelare som är lika mycket läcker design som funktionell rumsavdelare. TemaHome samarbetar endast med prisbelönta designers, något som gör sig tydligt i stilrena linjer och djärvt formspråk. Andra varumärken som har rumsavdelare är spanska Kave Home, svenska och nytänkande Venture Design, holländska Dutchbone och danska Nordal, som mixar vintage med orientaliskt och vars stil kallats hippiechic.

Vårt utbud av rumsavdelare går framförallt i färger som vitt, svart och grått. Rumsavdelare i de här färgerna är enkla att matcha med såväl andra möbler som textilier, konst och övrig inredning. Bland materialen, som rumsavdelarna finns i, hittar du bland annat järn, glas, metall och teak. Det sistnämnda återfinns i Kave Homes vikbara rumsavdelare Praxila, vars fronter utgörs av bomullsrep som har flätats för hand i en indonesisk flätningsteknik. Mötet mellan hantverket, bomullsmaterialet och träet är väldigt lyckat. En lika enkel som vacker och bohemisk stil tar form i rumsavdelaren. Som en extra bonus ger denna rumsavdelare ifrån sig otroligt vackra skuggmönster. Dutchbones rumsavdelare Roumor är gjord i rotting och spelar med sitt vackra spiralformade mönster i samma liga som Kave Home.

Konsten att hitta rätt rumsdelare

Unolivings urval av rumsdelar är, som tidigare nämnts, både brett och mångfacetterat. Här hittar du garanterat en rumsdelare som gör sitt jobb ur såväl design- som funktionsperspektiv hemma hos dig. Är du osäker på exakt vilken rumsdelare som skulle passa hemma hos dig? Då passar vi på att lyfta några frågor som kan bringa klarhet.

Först och främst: är du ute efter en vikbar avdelare, skärmvägg eller en avdelare i form av en hylla? Är avskärmning den enda funktionen som rumsdelaren ska ha eller vill du att den ska kunna rymma böcker, vackra designföremål eller minnen och foton? Är det bara avskärmning som gäller räcker det med en vikbar rumsdelare eller skärmvägg. Om du vill satsa på förvaring också, är det en rumsdelare med hyllplan som gäller. Denna typ av rumsdelare är ofta mer stabila än sin vikbara motsvarighet. I gengäld är de inte lika enkla att flytta på.

En annan sak som du bör ha klart för dig innan du väljer rumsdelare är om du vill ha en rumsdelare som gör det möjligt att avskärma visuellt eller inte. Är du ute efter det förstnämnda är det en rumsdelare i stil med danska varumärket Karups rumsdelare Wabi som gäller. Rumsdelarens fronter ger insynsskydd med sitt tätt flätade tatamigräs. Funktionellt och snyggt. Om du föredrar en rumsdelare som du kan se igenom, satsa på en med hyllplan eller mönster. Ett mellanting mellan insynsfritt och insynsvänligt hittar du i Nordals smakfulla rumsdelare Divider. Här gör handvävd rotting att sikten genom skärmen inte är helt fri, men inte heller blockerad. Rumsavdelare kan även fungera ljuddämpande. Ju mer textil, desto mer ljuddämpande effekt är parollen.

När de funktionella bitarna är avklarade, är det dags att zooma in på det estetiska. Vilken design och vilka material gör sig bra i det rum som du ska placera rumsavdelaren i? Vilken effekt och stil vill du åstadkomma?

När du är på det klara med vad du behöver, tveka inte en sekund över att använda filtreringsfunktionen när du tittar efter rumsavdelare hos Unoliving. Genom att göra val av exempelvis material, pris och färg kan du snäva in sökresultatet och presenteras för de rumsdelare som är relevanta utifrån dina referenser. Du sparar tid och energi. Å andra sidan kan du gå miste om någonting. Ibland är man omedveten om det, men vill ha något utanför preferenserna. Den typen av möbler går man miste om med filtreringsfunktionen. Kanske lika bra att titta igenom hela utbudet av rumsdelare när allt kommer omkring!

Lycka till i jakten på en rumsdelare som passar just ditt hem!

Rumsavdelare - istället för en ny vägg

Står du i valet och kvalet inför att sätta upp en ny vägg? Vi säger bara en sak: rumsavdelare. Att dela av ett rum med hjälp av en ny vägg är ett energikrävande och kostsamt projekt. Dessutom förutsätter detta sätt att dela upp ett rum att du har tillåtelse att göra det, vilket inte alltid är fallet. Att sätta upp en ny vägg är också en relativt permanent lösning. Du kan självklart ta ner väggen igen om du skulle ångra dig, men det innebär mycket onödigt jobb. Med en rumsavdelare blir projektet betydligt enklare. Lösningen för rumsavdelningen behöver inte vara färdigplanerad, du kan enkelt pröva dig fram och det gör inget om tanken du hade inte fungerar lika bra i praktiken. Rumsavdelare kan också användas i olika rum.

En rumsavdelare kommer lastad - ända hem till tomten/porten

Vårt hem är vår borg och det ska vara enkelt att förändra, förbättra och höja trivselfaktorn i största allmänhet. Därför har vi på Unoliving sett till att alltid ha ett fast, lågt pris på leveranser och 30 dagars öppet köp på möbler. Det gör det enkelt för dig att få hem din nya rumsavdelare och se hur den passar hemma hos dig. Tänk på att rumsavdelaren inte får ha använts eller monterats ihop om du ska lämna tillbaka den. För att öppet köp ska kunna nyttjas är det också viktigt att originalemballaget är kvar och returneras tillsammans med rumsavdelaren.