10% EXTRA RABATT PÅ ALLT TILL UTEPLATSEN! ANVÄND RABATTKOD: GARDEN10MAY

10% EXTRA RABATT PÅ ALLT TILL UTEPLATSEN! ANVÄND RABATTKOD: GARDEN10MAY

 

Belysning

Upptäck Unoliving´s lysande universum, där du hittar belysning till samtliga rum i hemmet. Vi har ett stort sortiment med lampor - både nya och klassiska, stora och små, i färg och genomskinliga - kort sagt, något för alla smaker. Hitta all världens spännande lösningar till belysning, som matchar din stil och uppfyller därför just dina behov. Hitta taklampan eller golvlampan du behöver för att göra ditt hem perfekt. Eller kanske en bordslampa till skrivbordet eller skänken, för att inte glömma vägglampan som både kan användas som sänglampa och i hallen. 

Läs mer Read less

Se all belysning
Golvlampor
Bordslampor

Vägglampor
Spotlights
Taklampor

Dekorativ eller funktionell belysning

Innan du väljer din nya lampa, ska du först bestämma vad lampans syfte är. Ska den användas över köksbordet som arbetsbelysning, ska den agera läslampa eller ska den vara en dekorativ detalj i inredningen? Ett helt rum kan ändra karaktär av belysningen, så överväg därför noga var dina lampor ska placeras i rummet. 

Hur hittar jag den perfekta lampan som matchar just mitt behov:

  • Välj en lampa som passar till platsen den ska stå eller hänga, den funktion eller syfte den ska ha, samt den stämning du önskar att ha i rummet. 
  • Ljusets fördelning beror på lampans design. Lampor med glasskärm eller ett annat genomskinligt material, ger självklart mer ljus i rummet än en lampa med en stängd skärm. Lampor med stängda skärmar har oftast ett mer fokuserat ljus, där resten av rummet blir lite mörkare. Denna form av belysning används oftast som arbetsbelysning eller över ett matbord. Nedriktat ljus kan även användas som mysbelysning vid en säng eller i läshörnan. 
  • Om alla lampor i ett rum har nedriktat ljus med en stängd skärm, kan rummet framstå mindre än vad det egentligen är. För att få det bästa ljusresultatet i rummet är det viktigt att kombinera olika belysningstyper.