Eldstäder

Filter

Filter

Brand
Pris
Material
Color
Höjd
Length/Depth
Bredd
Diameter
666 hittade produkter
grid-4 grid-6
SORT BY  
666 hittade produkter
grid-single grid-2

Njut av en mysig brasa utomhus med eldstad

Att investera i en eldstad i trädgården kommer du aldrig att ångra! Det är något alldeles speciellt att krypa ihop under en filt framför en eldstad utomhus, oavsett om du njuter av din egentid eller sitter tillsammans med vänner. På Unoliving kan du köpa en mängd olika eldstäder att använda utomhus för att skapa en mysig samlingsplats för socialt umgänge, djupa samtal eller bara lugn och ro. Du kan förhöja mysfaktorn i hemmet och njuta av en eldstad i trädgården oavsett om det är vinter eller sommar.

Hälsofördelarna med eldstäder utomhus

Eldstäder har byggts av människor i flera, hundra tusen år. Öppna brasor användes som ett skydd mot djur och utvecklade dessutom vår kunskap kring matlagning. Elden har varit en trygghet för människor i alla tider, och än idag bidrar en öppen brasa med många positiva hälsoeffekter för oss. Visste du att ditt blodtryck sjunker när du sitter framför en eldstad? Detta gör att du känner ett större lugn, och om du har sällskap kommer du även känna en enorm samhörighet. Det finns med andra ord få saker som är lika mysigt som att sitta vid en knastrande brasa, oavsett om du är ute eller inne.

Investera i en utomhus-eldstad

Med en eldstad utomhus kan du förlänga sommarkvällarna genom att skapa en punkt av värme och ljus. Att samlas kring en eldstad utomhus fungerar dock lika bra på vintern, våren eller hösten – antingen för att njuta av harmonin bredvid lågornas sken, grilla marshmallows eller laga kvällsmat. Du kan även placera en eldkorg eller eldskål vid varje sida om husets entré om du vill ge dina gäster ett riktigt pampigt välkomnande! Det finns med andra ord enormt många valmöjligheter när det kommer till eldstäder utomhus, och på Unoliving har du möjlighet att köpa en helt egen eldstad till trädgården.

Till uteplatsen, stranden eller pulkabacken

En eldstad som används utomhus kan nyttjas vid otroligt många olika situationer. På Unoliving kan du exempelvis hitta den flexibla eldstaden HotPot från House Doctor, som du både kan ta med dig till stranden en sommarkväll eller till pulkabacken en frostig vinterdag. Eller varför inte ge eldstaden en given placering på din uteplats? Glöm inte bort att komplettera med stilfulla, bekväma utemöbler och andra tillbehör till uteplatsen och skapa en harmonisk oas i din egen trädgård! Samla dina nära och kära eller unna dig själv lite välbehövlig ensamtid. Kryp upp i en skön loungesoffa och grilla några marshmallows över en öppen eld – det är vad Unoliving kallar livskvalitet!

Viktigt att tänka på gällande eldstäder utomhus

Om du ska köpa en utomhus-eldstad behöver du tänka på att det finns olika modeller som skiljer sig åt gällande utseende, funktion, material och framförallt kostnad. Ha följande aspekter i åtanke innan du köper en eldstad:

● Vad planerar du att använda din eldstad till? Om mer komplicerad matlagning ska ske behöver du köpa ett stort eldfat, gärna som du kan placera ett grillgaller ovanpå eller kanske en wokpanna. Om du nöjer dig med att kunna grilla korv eller marshmallows räcker det i sin tur gott och väl med en eldstad i mindre storlek.
● Säkerheten är oerhört viktig att tänka på. Du bör inte placera en eldstad utomhus direkt på gräset, utan gärna på stenplattor, grus eller sten. Eldstaden bör även stå på ben och inte komma i direktkontakt med marken. Se till att ha brandsläckare eller vatten nära till hands varje gång du njuter runt eldstaden, och att hålla koll på eventuellt eldningsförbud i kommunen.