10% EXTRA RABATT PÅ ALLT TILL UTEPLATSEN! ANVÄND RABATTKOD: GARDEN10MAY

10% EXTRA RABATT PÅ ALLT TILL UTEPLATSEN! ANVÄND RABATTKOD: GARDEN10MAY

 

Våningssängar

Filter

Filter

Brand
Pris
Material
Color
Höjd
Length/Depth
Bredd
Diameter
666 hittade produkter
grid-4 grid-6
SORT BY  
666 hittade produkter
grid-single grid-2

Våningssäng

Äntligen läggdags! En våningssäng har hög mysfaktor och varje våning har sin charm.
Våningssängen finns i en rad utföranden och är perfekt för såväl barnrum som på platser med begränsat utrymme. Genom att en våningssäng använder rummets höjd kan kvadratmetrarna på golvet användas till bra mycket roligare saker än sängplatser.
Supersmart.

Unolivings sortiment av våningssängar innehåller våningssängar för barn och familjen. Olika
storlekar på våningssängarna gör att det finns olika varianter som våningssäng för barn, junior våningssäng och familjesäng. Med andra ord finns våningssängar både för mindre och lite större barn, samt för vuxna.

Botanisera bland ett brett utbud av våningssängar, från klassiska barnsängar med madrassbredd från 80 cm, upp till väl tilltagna familjesängar med förvaring och madrassbredd om 140 cm. Spännande perspektiv i överslafen eller tryggt läge i underslafen? Det får ni komma överens om! Sov så gott!

Att tänka på när du ska köpa våningssäng

Dags att köpa våningssäng? Då har du kommit rätt! Om du redan är helt på det klara med
vilken våningssäng du vill investera i, kan du hitta dina drömmars våningssäng genom att filtrera sökresultaten med dina preferenser för pris, material, färg och mått. Klicka hem den nya sängen och glöm inte eventuell ribbotten och madrass.

Du som inte är lika säker på exakt vilken våningssäng du ska köpa, kan fundera över funktion och look. Funktionen först: Hur ska våningssängen användas? Ska det vara en våningssäng för barn, våningssäng för junior eller kanske en familjesäng? Hur många våningar ska sängen ha? Är det en tvåvåningssäng eller kanske till och med en 3
våningssäng som behövs? Ta reda på hur stor sängen bör vara.

När våningssängens funktion har slagits fast, är det dags för de estetiska valen. Många brukar köpa en enkel, vit våningssäng eftersom den är både fin och lättmatchad.

Våningssäng för barn

De flesta ser våningssängen som en säng för barn. Och visst är våningssängen en perfekt
barnsäng. En våningssäng för barn passar såväl syskon som ensambarn. Syskonen
hittar snabbt sina platser i en junior våningssäng och ensambarnet kan välja och variera mellan våningarna. Och när kompisarna sover över, då finns det alltid en plats i våningssängen. Om endast en av sängplatserna i en våningssäng för barn används kan den andra användas som en soffa. Lägg på ett fint tyg eller överkast och piffa med några kuddar, och voilà, så har världens mysigaste soffhäng trollats fram!

Har man svårt att bestämma sig för om det är en våningssäng för barn eller två barnsängar som ska införskaffas till barnrummet är den fiffiga våningssängen Sunne från Mavis ett alternativ. Denna säng med sina två sovplatser ger fler möjligheter än att sova på höjden, som en vanlig våningssäng för barn gör. Den går nämligen även att arrangera som två sängar jämte varandra.

Våningssäng för barnrum

För många, framförallt för de som har syskon, ingår en våningssäng i sinnebilden av ett
barnrum. Många har själva sovit i våningssäng under uppväxten och kommer ihåg hur det var där i överslafen eller underslafen. Som småsyskon drog man nitlotten och fick ligga i underslafen. Lite mysigt och tryggt var det allt också, att ligga under storasyster eller storebror.

En våningssäng för barnrum är kvadratmetersmart och idealisk för det mindre barnrummet. Istället för att låta två barnsängar ta plats använder sig våningssängen av rummets
kubikmetrar och utrymmet på höjden.

En våningssäng för barnrum kan ha två eller flera våningar. Även en så kallad familjesäng är en våningssäng som lämpar sig väl för barnrum.

Våningssäng: olika storlekar

Våningssängar finns i flera olika storlekar och den allra vanligaste är den våningssäng som
har madrassmåttet 80 cm i bredd. En våningssäng som är 80 bred har, liksom alla andra sängar, en standardlängd om 200. Eftersom det finns en standardlängd nämns inte alltid längden på dessa sängar. De kallas helt enkelt för våningssäng 80.

Mått brukar presenteras med bredden först. Denna följs av längden. En våningssäng med en bredd om 80 cm och längd om 200 brukar sammanfattas 80x200. Den här bredden är den minsta storleken och brukar passa mindre barn. Något mer plats har en våningssäng med måtten 120x200. En våningssäng med bredd 140 ger ordentligt utrymme alternativt fler sovplatser.

Våningssäng för hela familjen: en familjesäng

En familjesäng brukar ha två eller flera våningar och bestå av en eller flera smalare överslafar och en bredare underslaf. Denna sorts våningssäng kan med fördel användas som just familjesäng. Mysfaktorn är hög och fördelarna är flera. En del familjer tycker att en våningssäng i form av familjesäng är idealisk under småbarnsåren när barnen ska börja lära sig att sova i egen säng. De flesta barn brukar vakna upp under natten och söka sig till tryggheten i föräldrarnas säng, något som kan störa nattsömnen för hela familjen. När alla
eller delar av familjen sover i familjesängen kan man undvika detta och får istället sova ordentligt. Guld värt. En del småbarnsföräldrar menar att de ändå alltid somnar i samband med nattningen och att en familjesäng ger mer utrymme att sova på än den vanliga, mindre breda våningssängen.