Sängar

Filter

Filter

Brand
Pris
Material
Color
Höjd
Length/Depth
Bredd
Diameter
666 hittade produkter
grid-4 grid-6
SORT BY  
666 hittade produkter
grid-single grid-2

Sängar

Kompromissa inte när du ska investera i en ny säng. Många av dygnets timmar spenderar du i sängen och det är här du ska vila, sova och ladda upp inför dagen. Vilken säng som passar dig beror på vem du är och vilka behov du har. Hos Unoliving hittar du därför ett brett sortiment av olika sängar från flera välkända och populära varumärken, till exempel Karup Design, Innovation Living, Kave Home och Woood. Här finns allt från sängramar, kontinentalsängar och ställbara sängar till bäddsoffor, futoner och barnsängar men även diverse tillbehör till sängar och sovrum som sängben, madrasser, nattduksbord och sänglådor. Välkommen att upptäcka vårt sortiment av sängar online.

Välj rätt säng

Det är viktigt att du hittar en säng som passar dig perfekt så att du vaknar pigg och utvilad varje morgon. Madrasser har olika fasthetsgrader och vilken du ska välja, till exempel fast eller medium, beror bland annat på sovställning och kroppsform. Sover du ofta på rygg eller på sidan passar en lite mjukare säng bra så att skuldror och sätesmuskeln kan kunna sjunka ner och ger stöd och avlastning för ryggen. Sover du istället ofta på magen kan du behöva en lite fastare säng för att inte bröstet ska sjunka ner och orsaka smärtor i rygg, nacke och svank. När ryggen vilar horisontellt får kroppen ett bra ergonomiskt stöd.

Det är inte bara sängen och madrassen som påverkar nattsömnen. Det är också viktigt att välja rätt bäddmadrass för att få en riktigt bra helhetskänsla. Här på Unoliving hittar du ett brett sortiment av bäddmadrasser i olika bredder och tjocklekar.

Olika modeller av sängar

Det finns många olika modeller av sängar, både till vuxna och barn. Vanliga modeller av sängar är:

● Sängram
● Kontinentalsäng
● Ställbar säng

En sängram, ibland kallad resårsäng, består av en ram som du enkelt lägger en madrass på. Sängramar finns i flera olika designer, material och färger, både som enkelsäng och dubbelsäng. Du kan till exempel välja en sängram som står direkt på golvet utan ben för en mysig och avslappnad känsla i sovrummet eller så väljer du en sängram med en sänggavel som matchar resten av inredningen i rummet. Det finns även sängramar med lådor för smidig förvaring.
En kontinentalsäng ger ett lyxigt och exklusivt intryck då den ofta är lite högre. Sängen består av tre lager med en underbädd längst ner, en kassett i mitten och en bäddmadrass på toppen för ökad komfort. För ett vackert helhetsintryck i sovrummet kan en kontinentalsäng matchas med en sänggavel.

Den ställbara sängen kommer särskilt att uppskattas av dig som gillar flexibilitet och variation. Med en ställbar säng har du nämligen möjlighet att höja och sänka huvuddelen och fotdelen i olika positioner. Detta är mycket bra om du tycker om att läsa böcker eller tidningar i sängen eller vill titta på serier och filmer.  Det kan också vara väldigt skönt att höja huvuddelen något när du är förkyld och täppt i näsan.

Förutom sängramar, kontinentalsängar och ställbara sängar erbjuder vi även ett stort sortiment av futoner, bäddsoffor och våningssängar. Futoner är mycket populära och det är inte så konstigt. Madrassen kommer ursprungligen från Japan. Den ger ett bra stöd och anpassar sig efter din kropp när du ligger på den. Har du nack- och ryggproblem kan en futonmadrass vara ett bra val. En futonmadrass kan man bädda direkt på golvet, enligt japansk tradition, men man kan också lägga en futonmadrass på en sängram. Den smarta och funktionella futonen är enkel att inreda med och passar faktiskt i alla hemmets rum, inte bara i sovrummet. Den kan nämligen enkelt rullas ihop och formas till en sittsäck eller loungestol. 

En bäddsoffa fungerar som en säng på natten och en soffa på dagen och den passar perfekt i en mindre lägenhet med ett kombinerat vardagsrum och sovrum men också i ett gästrum eller i ett barnrum. Bäddsoffan är en flexibel möbel som finns i flera olika storlekar, färger och modeller. Även en våningssäng passar dig som bor mindre. Med en våningssäng utnyttjar du höjden i rummet och får på så sätt mer golvyta. En våningssäng är ett bra alternativ i ett barnrum eller i en sommarstuga.

Hur ofta ska man byta säng

Det är svårt att uppge exakt när det är dags att byta säng. Det beror på kvaliteten, hur sängen har använts och vilka krav du har på sängens komfort. Ett råd är dock att inte vänta för länge och riskera problem med rygg och nacke. Din nya säng håller också längre om du tar hand om den. Vänd till exempel på bäddmadrassen någon gång i halvåret och rotera även madrassen så att fotänden blir huvudänden och huvudänden blir fotänden ibland. Bäddmadrassen behöver bytas ut oftare än resten av sängen. En bäddmadrass håller i ungefär fem år och sedan minskar liggkomforten och det är dags att investera i en ny.

Köpa ny säng på nätet

På Unoliving är det enkelt och smidigt att köpa sköna sängar på nätet. Vi erbjuder ett stort sortiment av sängar i olika modeller, färger och material – här finns något för alla. Våra sängar håller en hög kvalitet till ett attraktivt pris och du kan även hitta sängar online på re. Du kan i lugn och ro sitta hemma och läsa om våra olika sängmodeller och fundera på vilken säng som skulle passa bäst hemma hos dig. När det är dags att beställa gör du det tryggt och säkert i vår webbshop. Vi erbjuder alltid öppet köp och självklart är du välkommen att kontakta vår kundtjänst via telefon eller epost om du har några frågor. Köp en säng online hos oss på Unoliving för en god natts sömn och vakna pigg och utvilad varje dag.