Integritetspolicy

Integritetspolicy och samtycke

Vi värnar om din personliga integritet och strävar efter att säkerställa att din personliga information är skyddad när du handlar hos oss. Med denna policy vill vi förklara hur din personliga information hanteras, används och skyddas, samt ge dig en inblick i våra rutiner och processer.

1. Ansvar

Unoliving A/S ansvarar för behandling av dina personuppgifter, när vi behandlar dina uppgifter för egna ändamål. Unoliving kan kontaktas via nedanstående kontaktuppgifter:

Via e-post: GDPR@unoliving.com

Du kan när som helst få information om de uppgifter som vi har sparat, samt återkalla hela eller del av det lämnade samtycket av dina personuppgifter.

2. Behandling och användning av personuppgifter

När du besöker vår webshop, använder dig av våra tjänster och/eller reagerar på annonser eller annat innehåll, sparar och behandlar vi automatiskt den information som skickas till oss från den enhet du använder. Ditt namn, ditt telefonnummer, din adress samt övrig information som du ger oss när du använder våra tjänster eller registrerar dig till vårt nyhetsbrev.

Dina personuppgifter ges endast vidare till tredje part om vi har stöd för överföringen enligt gällande dataskyddslagstiftning. Som en del av beställningen delas dina nödvändig data med våra samarbetspartners som t.ex. vår IT-leverantör, betaltjänstleverantör och logistikpartner. Uppgifterna får endast användas av våra partners för att kunna utföra och leverera våra tjänster.

2.1. Användning av data i marknadsföringssyfte

Dina personuppgifter används även till att förbättra din köpsupplevelse samt göra den användarvänlig och individuell. De används för att vi ska kunna kommunicera med dig omkring dina köp, specifika produkter eller marknadsföringskampagner, samt för att kunna rekommendera produkter, som du är intresserad av.

Även information om enheter, internetförbindelse, operativ system och plattform samt datum och tid för ditt besök i vår webshop eller produkter som du har tittat på, sparas.

2.2 Nyhetsbrev

Nyhetsbrev skickas till den e-postadress som har angetts vid registrering till nyhetsbrevet. Som mottagare av nyhetsbrevet är du införstådd med att registrering till nyhetsbrevet endast kan ske genom en aktiv handling och du anses därför som innehavare av den registrerade e-postadressen. Registrering till nyhetsbrevet kan göras på flera sidor. T.ex. i samband med ett köp, vid deltagande i tävlingar eller genom att aktivt använda någon av våra registreringsformulär.

Som mottagare av vårt nyhetsbrev, får du e-post med kampanjerbjudanden, nyheter och annat innehåll som Unoliving tycker är relevant för mottagarna. Antalet nyhetsbrev varieras från varje mottagare, då det beror på segmentering och dititalt agerande i webshopen. Du kommer att motta minst ett nyhetsbrev i veckan.

Om du inte längre önskar att motta vårt nyhetsbrev, kan du när som helst avregistrera dig. Det finns en länk till avregistring i alla våra nyhetsbrev.

2.3 Bannerannonsering

De insamlade uppgifterna vid besök i vår webshop, används även till att visa så kallade bannerannonser. Det handlar om visning av annonser som kopplas på tredjepartssidor. Detta sker för det mesta vid användning av så kallade cookies eller pixlar. Annonsernas syfte är att framstå intressanta som är formade efter insamlad data. Därför får du i samband med bannerannonsering, se produkter som du redan har tittat på  i vår webshop, eller produkter som liknar produkter som du har tittat på. Som en del av bannerannonseringen arbetar vi uteslutande med pseudonym data. Uppgifter som t.ex. namn och e-postadress används inte i cookies.

2.4 Tävlingar och övrig marknadsföring

Vid tävlingar och övrig marknadsföring, som du som kund kan delta i, använder vi dina uppgifter i samband med information om vinnare samt till annonsering av våra erbjudanden. Du hittar tävlingsvillkor på varje gällande tävling.

3. Cookies

En cookie är en liten text som sparas av din webbläsare och lagras på din dator, när du t.ex. besöker en webshop. Texten hjälper webshopen med att komma ihåg informationen omkring ditt besök, som t.ex. föredraget språk och andra inställningar. Det gör att ditt nästa besök blir lättare och mer användbart för dig. Cookies har alltså en viktig roll.

Google Analytics

Google Analytics är ett gratis statistik program som genom cookies samlar data på hur användarna navigerar runt på Unoliving.se. Vilka sidor är de mest besökta? Hur många besöker oss via sin smartphone osv. Hos Unoliving använder vi denna data till att förbättra din besöksupplevelse. Ingen av dessa cookies kan se eller lagra vem du är.

Magento

Magento er vår e-handels plattform. De cookies som är knutna till Magento är nödvändiga för att Unoliving.se ska kunna fungera. Det är t.ex. cookies som kommer ihåg vilka produkter som ligger i din varukorg osv. Detta är uteslutande för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt.

Chatten

Vi har en chat på Unoliving.se och även till den finns det cookies. Hälften av dessa relaterar till funktionaliteten på chatten - den kan faktiskt inte fungera utan dem. Den andra delen är statistik-cookies som vi använder till att se när och hur chatten används. Ingen av dessa cookies lagrar vem du är.

Google Adwords- och Facebook Retargeting

Google Adwords och Facebook retargeting används mycket i online marknadsföring. Det handlar om att visa reklam som man förväntar att användaren är intresserad av. På Unoliving.se har vi en cookie som registrerar att din dator har besökt Unoliving.se och inget annat. När du går vidare till en annan sida, där vi har köpt reklamplats, är det stor chans att du kommer att se en reklam från Unoliving.se.

Visual Website Optimizer

Visual Website Optimizer är ett split test som gör det möjligt att visa diverse innehåll på Unoliving.se gentemot våra besökande. T.ex. visar vi en grön "köp-knapp" för  50% av våra besökande och en röd "köp-knapp" för resterande 50% . För att undvika förvirring, använder vi cookies som gör att du alltid ser samma innehåll på sidan. När vi split testar element på vår sida, är det för att optimera vår webshop, för både dig och oss. Ingen av dessa cookies lagrar vem du är.

Ta bort cookies

Om du vill ta bort cookies på din dator, kan du, om du använder en PC eller en ny version webbläsare, klicka på CTRL + SHIFT + DELETE samtidigt. Om genvägarna inte fungerar i webbläsaren, kan du besöka supportsidan för den specifika webbläsaren för ytterligare information. Observera att vår webshop inte fungerar optimalt om du tar bort dina cookies.

4. Loggfiler

Vid varje besök på Unolivings sidor förmedlas data om navigation via gällande webbläsare och sparas i protokoll filer, så kallade server loggfiler. Den lagrade datan innehåller följande data: Datum och klockslag, namn på sidan, IP-adress, URL (ursprungs url, varifrån du kom in i webshopen, den överförda datamängden samt produkt- och versionsinformation för den använda webbläsaren. Dessa loggfiler analyseras för att förbättra vår webshop och ge besökare en användarvänlig upplevelse, samt för att snabbare kunna hitta och åtgärda eventuella problem. Filerna används även till att motverka virus i webshopen, t.ex. i form av så kallade Distributed Denial of Service-Attacks, som har som mål att blockera tillgång till webshopen via överbelastning.

5. Webanalys

För en kontinuerlig förbättring av erbjudanden och optimering av webshopen, används en så kallad tracking-teknologi. I samband med detta används statistikverktyg från Google Analytics.

5.1 Google Analytics

Webshoppen Unoliving.se använder Google Analytics, ett statistikverktyg under Google Inc. Analytics använder metoder som gör det möjligt att analysera hur du använder vår webshop, som genereras utifrån cookies som överförs till en server hos Google i USA och sparas där. På grund av aktiveringen av IP-anonymiseringen i webshopen förkortas därmed IP-adressen innan den skickas vidare inom Den europeiska unionen under avtalet om det Europeiska ekonomiska samarbetet. Endast i undantagsfall överförs den fulla IP-adressen till en server hos Google i USA och förkortas där. Den anonymiserade IP-adressen, som skickas från din webbläsare som en del av Google Analytics, kopplas inte ihop med annan data hos Google.

Du kan förhindra registreringen av den information som genereras av denna cookie och refererar till din användning av webshopen (inkl. din IP-adress), till Google, samt behandlingen av denna information hos Google, genom att ladda ner och installera den tillgängliga webbläsare-plugin via följande länk: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=dk.

Alternativt till denna webbläsar-plugin, kan du klicka på ovanstående länk för att förhindra registreringen hos Google Analytics i framtiden, i vår webshop. I detta tillfälle sätts en opt out-cookie in på din enhet. Om du raderar dina cookies, ska du klicka på länken igen.

6. Retargeting och insamling av data via tredjepart

Som en del av retargeting och bannerannonsering använder vi oss av tjänster från en tredjepart, som sätter in cookies på vår sida. Det handlar om följande samarbetspartners:

DoubleClick by Google,https://www.google.com/intl/dk/policies/technologies/ads/

Facebook Inc.https://www.facebook.com/about/privacy

Criteohttp://www.criteo.com/privacy/

Funnel.iohttps://funnel.io/privacy

MailChimphttps://mailchimp.com/legal/privacy/

OptinMonsterhttps://optinmonster.com/privacy/

PushEngagehttps://www.pushengage.com/privacy

Hotjarhttps://www.hotjar.com/gdpr

Clerk.iohttps://clerk.io/gdpr

TrustPilothttps://se.trustpilot.com/trust/playing-by-the-rules

ShopAlikehttps://www.shopalike.se/villkor-for-anvandning.html

Kelkoohttp://www.kelkoo.se/foretagsinformation/integritetspolicy

 

7. Säker lagring av data

Dina personuppgifter lagras på ett säkert sätt hos oss via kryptering (SSL). Dessutom gör vi våra websidor och övriga system säkra, genom tekniska och organisatoriska tilltag mot förlust, destruktion eller ej auktoriserade personers tillgång, modifikation eller spridning av dina uppgifter.

Copyright © 2013-2017 Magento, Inc. All rights reserved.