Skänkar

Filter

Filter

Brand
Pris
Material
Color
Höjd
Length/Depth
Bredd
Diameter
666 hittade produkter
grid-4 grid-6
SORT BY  
666 hittade produkter
grid-single grid-2

Skänkar

Skänk, skänkbord, sideboard, sidobord eller buffé - kärt barn har många namn. Den gamla klassiska skänken är en ypperligt smart möbel som passar i de flesta rum och som vi varken kan eller vill vara utan. Varför? För att skänken fyller flera funktioner i matrummet och köket. Först och främst är skänkar perfekta förvaringsmöbler, som tar hand om sådant som vi vill ha nära till hands, men nödvändigtvis inte behöver ha framme hela tiden. Skänkar skyddar dessutom pinalerna mot damm och är därför perfekta för den där vackra servisen som bara används då och då. En skänk försedd med glasdörrar ger en öppen förvaring gör att du kan njuta av de vackra ting som förvaras i den.

Skänkens ursprungliga funktion, att vara en serverings- och avställningsplats för mat och dryck under måltider såsom brunch, lunch och middag, är fortfarande aktuell. Dessutom är många skänkar ett stycke inredning som lyfter vilket rum som helst med sin närvaro.

Unolivings sortiment av skänkar rymmer hundratals skänkar som är lika funktionella som estetiskt tilltalande. Här finns vackra skänkar från stilmedvetna varumärken som exempelvis Hübsch, Woood och Kave Home, smarta skänkar i en mängd olika design, material och färger. Oddsen för att du ska hitta skänken från ovan kunde med andra ord inte vara bättre. Lycka till i jakten på din nya skänk!

En skänk till kök

I dagsläget är skänken en möbel som stoltserar i de flesta rum i hemmet. Möbelns förvaringsmöjligheter och delikata uppsyn är helt enkelt ett vinnande koncept. Från 1600-talet och framåt var dock skänken endast associerad med rum som kök eller matrum. Möbelns namn kommer från verbet skänka, servera, och åsyftar den serverande funktion som en skänk till kök hade. En skänk, eller skänkskåp som det också kallades, bestod ofta av två delar: en underdel och en överdel. Möbeln som kallas buffé är en lägre, avlång variant av skänkskåp, som skänk till kök också är känd för att heta.

En skänk till kök är, som tidigare nämnts, perfekt för servisen och sådant som man inte vill ha liggande framme. En skänk till kök kan förvara köksattiraljer såsom kokböcker, recept och servetter samt köksmaskiner som inte får plats i köksskåpen. Även sådant som inte förknippas med kök kan med enkelhet förvaras i en skänk till kök. Satsa på avslöjande glasdörrar för det du vill visa upp och luckor i icke-transparanta material för sådant du vill gömma undan.

Vad väljer du att placera på skänkens avlastningsyta? Livets goda, vackra inredningsdetaljer eller kanske både och? Att alternera föremålen på avlastningsytan är också en idé. Genom att låta de fina ljusstakarna stå på skänken under dagen och låta mat och dryck ta dess plats under måltiderna då ljusen tänds och förflyttas till matbordet maximerar såväl funktion som njutning.

Vilken skänk passar hemma hos dig?

Skänkar finns i en rad olika utföranden och kan se väldigt olika ut. Om du inte är tvärsäker på vad du är ute efter kan du ställa dig frågor om vad du gillar när det kommer till design, material och färger samt vilka funktioner som är viktiga för din framtida skänk. Skänken ska passa in i sin kontext (ditt kök) och ha de rätta måtten. Se till att mäta ut platsen där du planerar att placera skänken. Tejpa gärna upp måtten med maskeringstejp för att få en korrekt bild av hur resultatet kommer att bli. Dubbelkolla måtten när du har hittat en skänk som stämmer överens med dina önskemål. Det är viktigt att det blir rätt!

Om du vill matcha den nya skänken med dina nuvarande möbler, kan sidans filtreringsfunktion vara till hjälp. Välj det material som du vill matcha möblerna med och hitta ett matchande utbud. Tänk på att skänken inte nödvändigtvis behöver vara i samma material som tidigare möbler. Att kombinera olika material kan ge ett mer dynamiskt och levande intryck än om samma material löper som en röd tråd genom rummet. Det är en smaksak.

Inredning skänk

En skänk är lika mycket inredning som den är förvaring. Möbeln ger otroligt mycket för rummets intryck och kan både matchas och mismatchas med övrig inredning för olika effekter. Ibland kan det vara läckert med en skänk som bryter av och hamnar i blickfånget. Det kan handla om att skänken har en kontrasterande färg, ett material som sticker ut eller en design som går mot inredningsströmmen.


Vilken stil har ditt kök? Föredrar du romantiskt, lantligt, retro, industriellt, stramt skandinaviskt eller bohemiskt? Någonting helt annat eller en salig mix av lite allt möjligt? Oavsett stil så kan du, hos Unoliving, hitta skänken som passar stilen. Här finns skänkar i vackra och genuina träslag som ek, ask, furu och valnöt, men även spännande material som metall och marmor. Vita skänkar i olika utföranden är ett säkert kort som fungerar med det mesta. I Unolivings sortiment varieras de vita skänkarna i oändlighet: med eller utan lådor, med eller utan skåp, lägre eller högre samt med olika detaljer.

Skänk inspiration

Vet du att ditt kök eller något annat rum skulle må bra av förvaringsmöjligheterna som en skänk kan ge, men är osäker på vilken sorts skänk som skulle passa? Då behöver du troligtvis bara lite inspiration för att pusselbitarna ska falla på plats. Att scrolla igenom Unolivings utbud av skänkar kan väcka liv i den mest frånvarande inspiration. När du har tittat på några skänkar kommer du att märka att definitionen av en skänk rymmer mycket - skänkar kan verkligen skilja sig åt i såväl design som storlek. Du märker snabbt vad som tilltalar dig rent estetiskt och någonstans där kommer din inspiration igång.

Att bläddra i inredningsmagasin eller titta runt på nätet kan också ge dig den inspiration du behöver för att hitta den skänk som passar just dina behov och din smak.

Få din skänk levererad till din port eller tomtgräns

Det ska inte kosta en förmögenhet att få möbler levererade ända hem, det är vi på Unoliving övertygade om. Därför har vi ett lågt, fast pris på hemleverans. Du hittar din favorit och vi levererar den så fort som möjligt. Inga konstigheter, bara smidigt och bra!

När du får hem din nya skänk återstår bara att montera ihop den innan den ställs på plats. Ibland behövs inte ens det då många av våra skänkar levereras färdigmonterade. Du hittar informationen om skänken är monterad eller inte under “Produktinformation".