10% EXTRA RABATT PÅ ALLT TILL UTEPLATSEN! ANVÄND RABATTKOD: GARDEN10MAY

10% EXTRA RABATT PÅ ALLT TILL UTEPLATSEN! ANVÄND RABATTKOD: GARDEN10MAY

 

Sängramar

Filter

Filter

Brand
Pris
Material
Color
Höjd
Length/Depth
Bredd
Diameter
666 hittade produkter
grid-4 grid-6
SORT BY  
666 hittade produkter
grid-single grid-2

Sängramar

Äntligen dags att få dra sig tillbaka i sovrummet! Sovrummet är en plats för nedvarvning, avslappning, sömn och kärlek. Du ser väl till att sovrummet är anpassat till det som det är avsett till? Det är nämligen a och o för att kunna sova gott. Sömnen är så viktig för oss, den styr allt från välmående och hormoner till vår förmåga att prestera och komma ihåg. Faktorer som mörkläggning, temperatur och en riktigt skön säng har direkt påverkan på vår sömn. En vacker sängram är viktig för känslan och trivselfaktorn och är definitivt bidragande till att du får dina åtta timmar.

Unoliving har ett mycket stort sortiment av sängramar, sängstommar och sängar med förvaring: moderna, klassiska och trendiga möbler som gör sig fint i ditt sovrum. Bland varumärkena finns skandinaviskt stilrena Karup, spanska Kave Home, högkvalitativa Tvilum och Mavis, som har tillverkat sängar i över 100 år. Oddsen att hitta en säng att trivas med är med andra ord goda.

Sängram, sängstomme och säng med förvaring

Är du på jakt efter en sängstomme, sängram eller en säng med förvaring, så har du kommit helt rätt. Vi har nämligen hur mycket som helst. Sängramar och sängstommar för enkel- och dubbelsäng och snirkliga sängramar i metall, stål och hederligt trä av alla de slag. Sängar med förvaringsmöjligheter som gör att du slipper röran i sovrummet men ändå har det du vill ha där nära till hands. För att maxa möjligheterna att hitta den rätta sängramen, sängstommen eller sängen med förvaring; använd gärna sorteringsfunktionen för att ta fram ett urval som matchar dina önskemål om exempelvis pris, höjd, bredd och varumärke.

Sängramar: ett enkelt sätt att skapa känsla i sovrummet

Sängen är central och det självklara blickfånget i ett sovrum. Därför är det enkelt att skapa olika känslor och uttryck med hjälp av en sängram eller sängstomme. Valet av material, färg och design sätter sin självklara prägel på rummet. Tillsammans med textilier och en madrass som passar just din kropp och ditt sätt att sova på kan du skapa ditt drömsovrum. Ett rum att njuta av natt efter natt. Det är du värd. Just nu trendar låga, minimalistiska sängramar med inspiration från den japanska futonsängen. De ger ett mycket harmoniskt intryck och verkligen rätt energi för sovrummet, effekten bara av att se sängen är lugnande. Med rätt madrass är detta en riktig drömsäng, en säng att drömma sig långt bort i. Längre ner i den här texten kan du läsa mer om madrasser.

Materialet i sängram och sängstomme påverkar intrycket

En sängram i trä ger en genuin och ombonad känsla medan en sängram i tyg höjer mysfaktorn samtidigt som den dämpar akustiken, mycket praktiskt i just sovrummet. En sängram i metall ger ett svalt intryck som kan vara både stramt och sirligt. Vi kan skriva hur mycket som helst om vilka material som ger genererar vilka uttryck men vi tror på din magkänsla. För du vet vad du tycker om när du ser det. Lite på känslan som uppstår när du hittar sängramen som ska få ta plats i ditt sovrum och vara en del av din drömsäng.

Hög eller låg säng?

I vårt sortiment finns både höga och låga sängar. Kanske har du alltid hållit dig till samma sänghöjd, mest av gammal vana? Då kan det vara en bra idé att fundera över vilken sänghöjd som faktiskt passar dig bäst. Vi nämnde tidigare den låga, minimalistiska sängramen med inspiration från den japanska futonsängen som ett exempel på sängram som skapar harmoni vid blotta anblicken. En låg säng ger ett minimalistiskt och jordnära intryck men har nackdelar i att de är lite svårare att dammsuga under. För en del kan det dessutom vara svårt att komma upp ur en lägre sängstomme. Detta är så klart viktigt att tänka på när du ska köpa sängstomme.

Allra viktigast är dock känslan. Hur känns det när du ligger i en låg respektive hög säng? Det är den känslan som ytterst ska styra valet av sänghöjd.

Säng med förvaring

Säng med förvaring är både praktiskt och snyggt och det faktum att allt fler dyker upp på marknaden är ett säkert tecken på att de efterfrågas. Förståeligt, med tanke på hur smart det är att använda sängen till något mer än att “bara” sova. Genom att ha förvaring i sängen slipper du alla störande synintryck i sovrummet samtidigt som du har de saker du vill ha där och vet exakt var du har dem.

Säng med förvaring är också en smart compact living-lösning för det mindre hemmet där mycket ska samsas på en liten yta. Under dagen kan överflödiga sängkläder och filtar förvaras i sängen. Säng med förvaring är också perfekt i ungdoms- eller barnrummet. På samma sätt som i det mindre hemmet tar man tillvara på yta och trollar fram förvaringsmöjligheter. Plötsligt är det enkelt att städa och en säng med förvaring kan rymma många hemligheter och annat spännande.

Komplettera din sängram eller sängstomme med ribbotten

En del sängramar och sängstommar behöver en ribbotten för att ge ultimat sovkomfort. Ribbotten fyller flera funktioner. Den håller din resårbotten, skummadrass eller bäddmadrass på plats och ökar följsamheten. Om någon av våra sängramar eller sängstommar behöver kompletteras med en ribbotten står det under “Features”. Är det en specifik ribbotten är även produktnumret uppgivet under “Features”.

Att köpa sängram till befintlig madrass

Du kanske redan har en resårbotten, skummadrass eller bäddmadrass som du är nöjd med men vill förnya sovrummet med en annan sängram eller sängstomme? Inga problem, men se till så att måtten på den nya sängramen eller sängstommen stämmer överens med din resårbotten, skummadrass eller bäddmadrass. Det vore ju snopet om den inte passar.

Komplettera sängram eller sängstomme med madrass

Om du inte har en madrass kan du givetvis köpa det också hos oss. Unoliving har ett omfattande sortiment av madrasser: latexmadrasser, resårmadrasser och bäddmadrasser. Här hittar du madrasser för såväl barn- som vuxensäng och för att hitta rätt storlek bland våra många alternativ kan du använda sorteringsfunktionen. Lycka till!