Bäddmadrasser

Filter

Filter

Brand
Pris
Material
Color
Höjd
Length/Depth
Bredd
Diameter
666 hittade produkter
grid-4 grid-6
SORT BY  
666 hittade produkter
grid-single grid-2

Bäddmadrass

Att sova gott är bland det absolut viktigaste för vårt välmående. När vi sover får kroppen den återhämtning den behöver och hjärnan får bearbeta alla de intryck som dagen innan har burit med sig. När man ska välja säng är ofta bäddmadrassen den del som är viktigast att välja rätt. Det är den del av bädden som kommer vara närmast dig och det är bäddmadrassen som står för den omedelbara bekvämligheten. När det är dags att köpa bäddmadrass finns det flera olika modeller och material att välja på. Förutom att få rätt mått är det också viktigt att du får rätt sorts bäddmadrass för din säng, både när det gäller tjocklek, material, mönster och funktion.
Hos oss på Unoliving har vi det mesta, så du är hjärtligt välkommen att se dig omkring.

Ett skydd för din madrass

Som det översta lagret i din bädd utgör bäddmadrassen ett skydd för själva sängbotten och förhindrar att den blir nedlegad och stum i förtid. Att byta bäddmadrass kan dessutom vara ett alternativ till att byta säng. I många fall kan en ny bäddmadrass mer än väl kompensera för en äldre sängram och göra att en tidigare sliten och obekväm säng plötsligt får nytt liv. Det gör att sängen håller många år till, vilket kan spara flera hundralappar. Beroende på material kan bäddmadrassen skydda på flera sätt. En latexmadrass, kan till exempel ge sängbotten ett visst skydd mot väta, men skulle det verkligen behövas vätskeskydd är nog en galonmadrass att rekommendera.

Komfort framför allt

Eftersom bäddmadrassen är det lager av bädden som kommer närmast dig har det också enorm inverkan på komforten och hur sängen känns. Här kan det vara en god idé att välja rätt bäddmadrass till rätt säng. Om sängbotten redan från början är väl dämpad och fjädrad behövs ofta bara en tunn bäddmadrass på omkring 4 cm, men ofta kan det vara en fördel med en något tjockare bäddmadrass på 10 cm och uppåt. För den största komforten vill vi rekommendera de tryckavlastande bäddmadrasserna, varav flera är gjorda i memory foam. Memory foam formar sig mycket exakt efter just din kroppsform, och på så vis fördelas trycket av din kroppstyngd jämt över hela kroppen och avlastar rygg, axlar, höft och nacke. Otroligt bekvämt och speciellt skönt om du har problem med rygg och nacke. Många av våra bäddmadrasser finns dessutom med flera olika sömnadsmönster, så att du kan välja det som passar dig bäst.

Materialen

Bäddmadrassen består av en fjädrande kärna och ett överdrag. De vanligaste materialen i kärnan är polyuretanskum och latex. Skummadrasserna ger ett gott stöd och god komfort och har ofta goda tryckavlastande egenskaper, som våra. Även latexmadrasser, som till exempel våra bäddmadrasser från Athena och Ophelia, ger ett mycket bekvämt underlag och har dessutom den fördelen att det har en mycket god andningsförmåga. Detta gör latexmadrassen perfekt för dig som ofta blir för varm när du sover genom att den ger en frisk, skön känsla genom hela natten. Här på Unoliving har vi dessutom bäddmadrasser i memory foam. Memory foam utvecklades ursprungligen av NASA för att isolera och stötdämpa rymdfarkosters insidor. Materialet spreds sedan utanför rymdverksamheten till att bland annat hjälmar för amerikansk fotboll, men det var i Sverige som de första madrasserna av memory foam utvecklades. Därför kan vi med stolthet säga att vi i Norden är något av pionjärer när det kommer till högkomfortabla rymd-bäddmadrasser.

Särskilda bäddmadrasser för särskilda sängar

Naturligtvis måste en bäddmadrass hålla samma mått som sängen den ska placeras på.
Har du en ställbar dubbelsäng? Vill du kunna dela bäddmadrass och slippa springan som lätt kan uppstå med separata bäddmadrasser? Då har vi lösningen för dig. Vi erbjuder flera H-split madrasser, där bäddmadrassen är skuren för att kunna följa med i båda sängdelarnas ställning till högre och lägre lägen, utan att vecka sig eller glida isär. Om en bäddmadrass gärna flyttar på sig har vi dessutom flera modeller med remmar i varje hörn, som låter dig fästa bäddmadrassen stadigt på den underliggande madrassen. Om du har en hopfällbar gästsäng eller en bäddsoffa för gäster och vill ge dina övernattare en riktigt god natts sömn är den en bra idé att ge gästsängen en riktigt bra bäddmadrass. När du sedan ska fälla ihop sängen och ta undan bäddmadrassen kan det vara svårt att förvara bäddmadrassen smidigt. Därför kommer flera av våra bäddmadrasser med en smidig förvaringspåse, där du enkelt rullar ihop och stoppar in bäddmadrassen. Sedan kan du lätt stuva in den var du vill, utan att den rullar upp sig och hamnar i vägen för annat.

Ett sätt att hålla sängen ren

Förutom att de förbättrar din sängs livslängd och bidrar med komfort till din nattsömn, så håller bäddmadrassen dessutom din säng ren. Tack vare bäddmadrassen behöver du sällan eller aldrig tvätta själva sängen, något som annars hade varit mycket besvärligt. Många av våra bäddmadrasser kommer dessutom med ett avtagbart överdrag som du kan tvätta i tvättmaskin, så att du ännu enklare kan hålla en god hygien i sängen. På så vis kan du hålla sängen ren både från vanlig smuts och kvalster.

Den viktigaste möbeln i ditt hem

Med tanke på att vi sover omkring åtta av dygnets 24 timmar så är sängen den absolut viktigaste möbeln vi har. En obekväm sovplats kan lätt leda till ryggbesvär, en åkomma som kan sprida sig som spänningar i nacke, huvud och käkar och försämrar livskvaliteten. Därför är bekvämlighet i sängen ingen lyx, utan det är en nödvändighet. Att kunna sova gott är dessutom en nödvändighet för att kunna leva ett vaket, aktivt och hälsosamt liv när vi är vakna. God sömn gör nämligen att vi klarar av stress och påfrestningar bättre och kan till och med minska risken för sjukdomar. Att investera i en bekväm säng är alltså att investera i dig själv och ditt liv. Ge dig själv chansen till inte bara en, utan många nätters god sömn. Ta en titt i vårt sortiment och använd möjligheten att få din perfekta bäddmadrass skickad hem till dig!